logo ukusna dijetetika

Održana promotivna radionica Ukusne dijetetike

Dana 30.11. u 17:00 sati u POU Zagreb održala se promotivna radionica Ukusne dijetetike. Radionicu s predavanjem je vodila poznata nutricionistica Karmen Matković Melki iz partnerske organizacije - Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma. Na radionici su sudionici saznali kako u hrani mogu uživati osobe koje sklone alergijama, intolerancijama na hranu, koje boluju od dijabetesa i drugih bolesti, te kako prehranu mogu zamijeniti nutritivno bogatim i zdravijim receptima. Svi oni koji su tražili drugačiji pristup pripremi hrane; vegetarijanci, vegani, sportaši također su osvježili svoja znanja. Posjetitelji su kroz zabavan i edukativan kviz provjeriti znanja prije i poslije predavanja.



Promotivna radionica
Promotivna radionica

Studijski posjet

U sklopu projekta održano je studijsko putovanje u London od 27. do 30. kolovoza 2018. u kojem je prisustvovalo 10 sudionika. Cilj putovanja je bio upoznati nastavnike i mentore s radom obrazovnih institucija i ugostiteljskih objekata u svrhu izrade dokumenta koji sadrži preporuke za prijenos dobrih praksi iz Velike Britanije u Hrvatsku.

Na studijskom putovanju sudjelovali su mentori kuharstva HUP-ZAGREB-a, Ivan Posavec iz hotela Sheraton, Neda Kolundžija iz hotela Panorama, Šime Vučetić iz hotela The Westin Zagreb te Eugen Zadro iz hotela International, nastavnica kuharstva Jasmina Mati, nastavnik Džoni Marinčić za područje nutricionizma, nastavnica Vanda Kos Jerković za područje integracije osoba s invaliditetom I razvoja interpersonalnih vještina, nastavnik Ivan Štruklec za područje informatike. Studijsko putovanje vodile su stručnjakinja za nutricionizam Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma, Sara Sila, te voditeljica projekta Silvija Mršić.

Plan putovanja uključivao je posjet obrazovnim ustanovama Le Cordon Bleu, vodećoj svjetskoj kulinarskoj školi i Leiths School of Food and Wine, kulinarskoj školi koja nudi nutricionistički pristup pripremi jela.

Posjetili su se restorani:

Pizza express, restoran brze prehrane. Odabran je budući da , osim “obične” pizze, nudi i pizzu bez glutena te vegetarijanska i veganska jela.

Hereford Arms nudi jela koja se mogu odabrati prema različitim prehrambenim navikama ili zdravstvenim stanjima.

Apres Food Co., mali restoran u vlasništvu nutricionistice koji je primarno fokusiran na zdravu, ali ukusnu hranu. Sva hrana koju nude je bez glutena.

Dans Le Noir je restoran koji zapošljava osobe s invaliditetom. Hranu poslužuju u mraku s ciljem fokusa na osjetilo njuha i okusa.

Niche – Gluten-free Dining prvi je certificirani restoran u Londonu koji nudi hranu 100% bez glutena i siguran je za celijakičare. Osim toga nude hranu za osobe s laktoza intolerancijom, osobe s alergijom na određenu hranu te za vegane.



Apres Food Co.1
Apres Food Co.2
Apres Food Co.3
Dans_le_noir_1
Dans_le_noir_2
Hereford_Arms_1
Hereford_Arms_2
Hereford_Arms_3
Le_Cordon_Blue_1
Le_Cordon_Blue_2
Le_Cordon_Blue_3
Le_Cordon_Blue_4
Leiths_School_of_Food_and_Wine_1
Leiths_School_of_Food_and_Wine_2
Leiths_School_of_Food_and_Wine_3
Niche_1
Niche_2
PizzaExpress_1
PizzaExpress_2
PizzaExpress_3
PizzaExpress_4

Gostovanje na sajmu Pravo doba na Zagrebačkom Velesajmu

objavljeno: 16. srpnja 2018.

Gostovanje na sajmu Pravo doba na Zagrebačkom Velesajmu od 17. do 19.05.2018. namjenjenom osobama starije životne dobi gdje se održala prezentacija projekta “Nikad nije kasno za (besplatno) učenje sudjelovanjem u projektima Europske unije” te se sudjelovalo na okruglom stolu “Kako se zaposliti u 50-ima”.

Pravo doba
Pravo doba - okrugli stol

Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“

objavljeno: 15. svibnja 2018.

11. svibnja, u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, u 14:00 sati, održala se konferencija predstavljanja EU projekta „Ukusna dijetetika“. Konferencija se održala u okviru “Dana otvorenih vrata EU projekta”.
VIŠE o Početnoj konferenciji EU projekta „Ukusna dijetetika“

POU Zagreb potpisao ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Ukusna dijetetika u okviru poziva “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva”

objavljeno: 17. travnja 2018.

U utorak, 10. travnja 2018., u Ministarstvu turizma, Posredničkom tijelu 1, održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva”. Poziv je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a cilj je kroz suradnju i partnerstvo obrazovnih institucija, strukovnih udruga te poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu poboljšati pristup ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Ministar turizma Gari Cappelli tom je prilikom istaknuo: „U zemlji iznimnog turističkog potencijala kao što je Hrvatska, mnogo napora ulažemo u edukaciju, aktivaciju i popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja. Danas otvaramo novu stranicu hrvatskog turizma koja će, vjerujem, biti ispisana samo najboljim primjerima suradnje privatnog i javnog sektora. Kroz ovaj natječaj pružamo podršku poslodavcima koji imaju izazov s pronalaskom dostatnog broja kvalitetne radne snage uz istovremeno osnaživanje i integriranje ranjivih skupina na tržište rada.“
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar istaknuo je: „Zadovoljstvo mi je što Hrvatski zavod za zapošljavanje kao Posredničko tijelo razine 2 može pridonijeti provedbi projekata koji će proširiti mogućnosti zapošljavanja u turizmu i ugostiteljstvu ranjivim skupinama nezaposlenih osoba, ali i poslodavcima u sektoru turizma osigurati prijeko potrebnu radnu snagu.“
Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Ivan Šutalo, potpisao je ugovor za financiranje projekta Ukusna dijetetika financiran sa 100% bespovratnih sredstava ukupnog trajanja 16 mjeseci.
Projektom će omogućiti za 30 nezaposlenih polaznika starijih od 54 godine i 10 osoba s invaliditetom pohađanje po u mjeri dizajniranog program za stjecanje kompetencija iz inovativnog dijetetskog kuharstva uz izuzetno kvalitetnu praktičnu nastavu u objektima najviše kategorije partnerskog poduzeća HUP-Zagreb d.d. u hotelima Westin, Sheraton, Panorama i International. Predavači i mentori steći će uz pomoć stručnjaka andragoga POU Zagreb potrebne andragoške vještine kao i vještine potrebne za inkluziju osoba s invaliditetom u radne procese. Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma svoj će stručan doprinos dati u kreiranju novog programa usavršavanja, a smjernice prilikom analize potreba ciljane skupine s područja Grada Zagreba i Zagrebačke Županije dat će partner projekta Hrvatski zavod za Zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb kao i pomoć prilikom odabira nezaposlenih polaznika pripadnika ciljane skupine.

Svečano potpisivanje ugovora

Ukusna dijetetika - potpisivanje ugovora
Ukusna dijetetika - potpisivanje ugovora
Ukusna dijetetika - potpisivanje ugovora
Ukusna dijetetika - potpisivanje ugovora
Ukusna dijetetika - potpisivanje ugovora