logo ukusna dijetetika

Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“

11. svibnja, u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, u 14:00 sati, održala se konferencija predstavljanja EU projekta „Ukusna dijetetika“. Konferencija se održala u okviru “Dana otvorenih vrata EU projekta”.

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb g. Ivan Šutalo održao je pozdravni govor, a nakon toga je voditelj Odjela za cjeloživotno učenje, razvoj i projekte EU, g. Tihomir Žiljak, prezentirao rad u području pripreme projekata Učilišta.

Voditeljica projekta Silvija Mršić prezentirala aktivnosti i rezultate koji se očekuju nakon završetka projekta te je najavila kako će se u inovativni obrazovni program iz područja zdravog / dijetetskog kuharstva projekt besplatno uključiti 30 nezaposlenih osoba starijih od 54 godine i 10 osoba s invaliditetom.

Pročelnica Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gđa Marija Halić, naglasila je sve izraženije potrebe hrvatskog tržišta rada za zanimanjem kuhar s nekoliko puta većom potražnjom od ponude radnih mjesta kao i o značaju povezivanja nezaposlenih osoba u obrazovne programe putem EU projekata čime se postiže ne samo bolja konkurentnost nezaposlenih osoba na tržištu rada već i bolja socijalna uključenost, vraćanje samopouzdanja i motiviranost za osobni rast i razvoj.

G. Hrvoje Njegovec, voditelj za učenje i razvoj HUP-ZAGREB-a, kazao je da se putem stvaranja inovativnih jelovnika dijetetskog kuharstva, ponuda hotela dobiva dodanu vrijednost boljim približavanjem potrebama gostiju, stoga će mentori kuharstva zagrebačkih hotela The Westin, Sheraton, Panorama i International bit će zaduženi za provedbu više od 70% provedbe programa u kuhinjama visokog standarda, a prije nego započnu sa mentoriranjem završit će osposobljavanje između ostaloga u području inkluzivnog obrazovanja za rad s osobama s invaliditetom. Naglasio je kako u hotelima HUP-ZAGREB-a se sve više stavlja naglasak na približavanje gostiju putem stvaranja kompetentnih zaposlenika koji će nakon projekta prenositi znanja o potrebama osoba s invaliditetom na druga radna mjesta u hotelima – šefove sala, voditelje restorana, slastičarnica i drugo.

Magistra nutricionizma Petra Mamić iz Hrvatskog centra primijenjenog nutricionizma pojasnila što u praksi znači dijetetsko kuharstvo, te je najavila da se kroz nekoliko mjeseci očekuje i izdavanje Priručnika za izradu dijetetskih jela koje će biti javnosti dostupno besplatno u digitalnom obliku.

Provoditelji su pozvali sve zainteresirane kandidate za uključivanje u ovaj jedinstven i besplatan program.

Galerija - Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“

Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Početna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“

Gostovanje na sajmu Pravo doba na Zagrebačkom Velesajmu

Gostovanje na sajmu Pravo doba na Zagrebačkom Velesajmu od 17. do 19.05.2018. namjenjenom osobama starije životne dobi gdje se održala prezentacija projekta “Nikad nije kasno za (besplatno) učenje sudjelovanjem u projektima Europske unije” te se sudjelovalo na okruglom stolu “Kako se zaposliti u 50-ima”.

Pravo doba
Pravo doba - okrugli stol

Održana promotivna radionica Ukusne dijetetike

Dana 30.11. u 17:00 sati u POU Zagreb održala se promotivna radionica Ukusne dijetetike. Radionicu s predavanjem je vodila poznata nutricionistica Karmen Matković Melki iz partnerske organizacije - Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma. Na radionici su sudionici saznali kako u hrani mogu uživati osobe koje sklone alergijama, intolerancijama na hranu, koje boluju od dijabetesa i drugih bolesti, te kako prehranu mogu zamijeniti nutritivno bogatim i zdravijim receptima. Svi oni koji su tražili drugačiji pristup pripremi hrane; vegetarijanci, vegani, sportaši također su osvježili svoja znanja. Posjetitelji su kroz zabavan i edukativan kviz provjeriti znanja prije i poslije predavanja.



Promotivna radionica
Promotivna radionica

Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“

01. srpnja, u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, u 14:00 sati, održala se konferencija predstavljanja EU projekta „Ukusna dijetetika“. Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb g. Ivan Šutalo održao je pozdravni govor pred 100 posjetitelja konferencije. Voditeljica projekta Silvija Mršić prezentirala je sve rezultate projekta koji se pripremali tijekom posljednjih 15 mjeseci. Zahvalila se svim polaznicima programa usavršavanja, partnerima, svim članovima projektnog tima, dobavljačima i svim ostalim neposrednim i posrednim sudionicima koji su pomogli da se projekt uspješno privede kraju. Pročelnica Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gđa Marija Halić, potvrdila je sve izraženije potrebe hrvatskog tržišta rada za zanimanjem kuhar i o značaju povezivanja nezaposlenih osoba u obrazovne programe putem EU projekata čime se postiže bolja konkurentnost nezaposlenih osoba na tržištu rada. G. Hrvoje Njegovec, voditelj za učenje i razvoj HUP-ZAGREB-a, govorio je o rezultatima i učincima projekta koje je HUP-ZAGREB imao tijekom i kojeg će imati nakon završetka projekta koji se najviše očituju u stjecanju novih znanja u pripremi inovativnih jelovnika dijetetskog kuharstva. Izrazio je zadovoljstvo rezultatima projekta te naglasio da su spremni i dalje raditi na daljnjem usavršavanju kako zaposlenika tako i budućih kadrova putem novih EU projekata. Magistra nutricionizma Martina Žitnik iz Hrvatskog centra primijenjenog nutricionizma pojasnila što u praksi znači dijetetsko kuharstvo te ukazala na važnost provedbe projekata u kojima se naglasak stavlja na važnost pravilne prehrane

Galerija - Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“

Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“
Završna konferencija EU projekta „Ukusna dijetetika“